Jalapeno Cheddar brød

Ild i ovnen – Jalapeno cheddar brød

Ild i ovnen! – Chili-Cheddarsurdejsbrød

JalapenoCheddarbrødet smager helt forrygende – og det er smaddernemt at lave.
Du vil opleve en duft der giver mindelser om chili cheese tops. mens smagsstoffer fra Jalapeno og cheddarosten diffunderer ud i dejen.

Ingredienser: 

  • 60 gram hakket frisk jalapeno uden kerner hakket i små tern.
  • 80 gram revet cheddarpost, vælg gerne en lagret for den gode smag
  • 320g tipo00 mel
  • 175g vand
  • 200 ung surdej 100% hydreret.
  • 6 gram salt

Klargør din surdej 8-12 timer inden du vil bage.

Autolyse

Bland surdej, mel og vand sammen og lad stå til autolyse i 40 minutter
Klargør chili og ost imens

Tilsæt chili og ost og ælt ingredienser sammen i nogle minutter

Stræk og fold 

Foldes hver halve time indtil den er klar, for mig tog det 3 timer.

Form og Hvil 

Hæld forsigtigt dejen fra skålen ud på dit bord, vi ønsker ikke at miste noget af den luft der bygget op.
Brug din bordskraber eller hænderne til at forme brødet til en kugle.
Dæk dejen over f.eks. med en frostpose du har sprættet op så du har et stort firkantet stykke plastic der er godkendt til fødevarer.

Lad dejkuglen hvile i en god halv time.

Brødet formes og efterhæves

Form brødet og læg i en hævekurv. Nu skal JalapenoCheddarbrødet hæve færdigt, enten på køl i 6-8 timer eller nogle timer på køkkenbordet. Mine drenge kunne næsten ikke vente, så det blev på køkkenbordet denne gang.

Ild i ovnen – bag dit chilibrød. 

Ved 250 grader de første 20 minutter, dernæst sænkes temperatur til 220 grader de sidste 20 minutter.

Lad brødet køle en times tid, det kalder på at blive spist sammen med en kold øl!

Jalapenobrød

 

 

Skriv et svar