Nemme boller til morgen og madpakke

De fleste opskrifter på bagespaden er tidskrævende og indeholder mange trin – så det var lidt af en udfordring da min søde kone en aften konstaterede at ungerne var trætte af morgenmad med mælk og om jeg da ikke lige kunne smække nogle boller sammen til næste morgen.

På det tidspunkt kaldte Clash Royale, Golf Clash og min mobiltelefon rimelig meget på mig – så jeg kunne ikke lige se mig selv hente røremaskinen ud af skabet med støj, tid og opvask til følge.

Så efter lidt overvejelse kiggede jeg til min starterkultur som så ud til at være i hopla og rørte løseligt 400 g vand, 450 g mel, 50 g fuldkornsmel, 50 g havregryn en skefuld honning og ca 80 g surdej sammen.  Efter det var blandet lod jeg det stå på køkkenbordet en time for at sætte gang i surdejen hvorefter jeg satte det i køleskab indtil næste morgen.

Om morgenen tog jeg mit trofaste bagestål, kom ovenpå en omvendt bageplade og tændte ovnen på 240 grader.
Da ovnen kaldte tog jeg dejen ud, fyldte en kop med vand som jeg brugte til at dyppe en ske i. Skeen brugte jeg til at grave nogle dejklumper ud af dejen og forme dem løseligt til noget der mindede om boller.

Ind i ovnen og bag 18 minutter v 240 – vupti lækre boller med en fin sej krumme, dejlig sødlig smag fra honning og havregryn.

NB – hvis din surdej ikke lige er i hopla kan du tilsætte en smule gær – jeg skal nok lade være med at sladre.

Skriv et svar