Panzanella – Italiensk Brødsalat

Panzanella er løsningen på et kendt problem mange entutiastiske hjemmebagere står med – halvkedelige tørre brødrester. Om sommeren hvor der er en overflod af solmodne tomater er Panzanella en enkel og lækker løsning på netop det problem!

Ingredienser

  •  1/2 dcl Italiensk ekstra jomfru olivenolie
  • 1/2 dcl Hvidvinseddike eller Balsamico
  • 8-10 solmodne tomater
  • 1 nip salt
  • 1/2 halvtørt brød
  • Rødløg
  • 1/2 agurk i tern
  • 1 lille håndfuld Basilikum

Sådan gør du

Skær tomater i mundrette bidder – hak eller skær løget i papirtynde skiver.
Bland med olie og eddike og salt. Lad stå i en halv time.
Skær det tørre brød i tern og tilsæt salaten. Lad trække en halv time.
Tilsæt agurketern, hak og vend basilikum i salaten,

Bum – lækkert og simpelt!
Salaten kan varieres i det uendelige – tilføj peberfrugt, bladselleri, mozarella eller hvad hjertet nu end måtte begære. Tricket er at få syltet løgene i olie/eddike blandingen og få trukket godt med væde ud af tomaterne inden man tilsætter brødet.

God sommer og god appetit!

 

 

Skriv et svar