Chili Cheddar surdej

Strong stuff – Chili Cheddar brød version 2

Det mest populære brød pt hos mine drenge er uden tvivl Chili Cheddar brødet.

Det er supernemt at bage – den store mængde surdej giver en flot og luftig krumme og jeg bruger ikke megen energi på at forme og stramme op.

Så uden yderligere dikkedarer – sådan bager du et superlækkert saftigt brød der gør sig godt som supplement på middagsbordet, i madpakken eller som en god komme hjem fra skole snack.

 

Opskrift

1 stort brød – NB jeg skal nok opdatere med bagerprocent.

500 g hvedemel
350 g vand
200 g ung surdej (100% hydrering)
9 g salt
115 g syltet eller fersk Jalapeno (de syltede fungerer fint, men gør brødet en smule mere syrligt i smagen)
115 g Modnet cheddar i små tern

 

Fremgangsmåde

Bland mel og vand og sæt til Autolyse i mindst en time

tilsæt surdej og fold dejen sammen.

Strø salt ud over dejen – saltet bliver fordelt ved de næste foldninger.

de næste 2 timer foldes dejen hver halve time.

Ved sidste foldning tilsættes hakket chili og ternet cheddar.

Fold derefter dejen én gang i timen de næste to timer.

Når dejen er hævet flot og viser fine store bobler formes den til et stort brød og lægges i en form med et klæde der er gnedet godt ind i rismel og hvedemel.

Efterhæver nogle timer til dejen er helt klar eller  sættes i køleskab natten over

Bages ved 240 grader i 20 minutter sænk derfter varme til 210 og bag yderligere ca 15 minutter.

 

Skriv et svar