Surdejsbrød med solsikkekerner

Surdejsbrød med ristede solsikkekerner

Inspirationen til dette brød er fra Jeffrey Hamelmans bog: Bread.
Her fandt jeg en spændende opskrift hvor der blev brugt ristede brune ris i dejen – jeg havde ikke nogle brune ris i skuffen, men en pose med solsikkekerner havde jeg.

Afristningen af kernerne bidrager til en god og nøddeagtig smagsprofil – dette brød er først rørt på maskine og siden foldet 2 gange, også en metode som læsere af Hamelmans bog har stiftet bekendtskab med.

Brødet er  bagt fritstående på mit lækre bagestål i en ovn der er mættet med vanddamp.

 

Opskrift

 

  • 100% Økologisk Hvedemel
  • 20% Grahamsmel
  • 20% Ristede solsikkekerner
  • 20% Ung Surdej
  • 70% Vand
  • 2.4 % Salt

 

Fremgangsmåde

Rist solsikkekerner på panden eller i varmluftsovn og stil til afkøling.
Bland mel og vand stil til Autolyse i 40 minutter
Læg dejen over i din mixer, tilsæt surdej og salt
Kør dejen ved langsom hastighed i 3 minutter
Dernæst 6 minutter ved høj hastighed

Lav glutenprøve og beslut om dejen evt skal køres lidt længere

Læg dejen over i hævebeholder.
Fold de nu afkølede solsikkekerner ind i dejen – 4-6 fold
Fold dejen efter 50 minutter
Vent yderligere 50 minutter og fold dejen igen.

Hæv dejen færdig (eller læg den i køleskabet til næste dag)

Forform brødene
Form og spænd brødene op og læg dem til efterhævning i hævekurv (Nu kan de også komme i køleskabet)
Hæv brødene færdig – Finger poke test
Bages på stål/sten med damp i 25 minutter v 240 gr
Dernæst 15 minutter uden damp ved 200 gr.

 

 

 

En tanke om “Surdejsbrød med ristede solsikkekerner

  1. First off I want to say fantastic blog! I had a quick question in which I’d like to ask if
    you do not mind. I was interested to know how you center yourself and clear your mind before writing.
    I have had difficulty clearing my thoughts in getting my ideas out
    there. I truly do take pleasure in writing however it just seems like the first 10 to 15 minutes are lost just trying to figure out how to begin. Any recommendations or hints?
    Kudos!

Skriv et svar